Onze orkesten

Het groot fanfare orkest

Ons fanfareorkest bestaat uit ongeveer 35 spelende leden, van allerlei leeftijden en ieder op zijn of haar eigen niveau. Over het algemeen kunnen leerlingen met een A diploma al instromen. Sinds september 2010 staat ons groot orkest onder leiding van Juul ’t Lam. Het fanfareorkest repeteert op woensdagavond in Partycentrum Het Dak te Leerdam, van 19.30-21.30 uur. Kom gerust eens een keertje kijken!

Tutti-KLV     (opleidingsorkest)

Tutti-KLV is het opleidingsorkest van Kunstliefde & Vriendschap en is in feite een mini-uitvoering van de fanfare. Het heeft dezelfde bezetting (instrumenten), dezelfde dirigent en ook zie je dezelfde mensen terug! Wat het verschil is?! Naast leden die gevorderd zijn (en wat vutters ter ondersteuning), die ‘kar trekken’ en ook in het fanfareorkest zitten, zie je de leden die nog niet zo heel lang lid zijn. Dit kunnen zowel jonge mensen, als volwassenen zijn.

Deze jonge leden worden op sleeptouw genomen door de anderen en leren zo op een leuke manier hoe ze moeten ‘samenspelen’ in een echt orkest. De muziek die wordt gespeeld is modern en spreekt de jeugd erg aan. Op een wat eenvoudiger niveau worden de leerlingen op deze manier voorbereid op ‘het echte werk’.

Tutti-KLV repeteert elke woensdagavond van 18.30-19.30 uur in Partycentrum Het Dak, Leerdam.
Iedereen is welkom om zomaar een keer te komen luisteren.

Het koperensemble

Even voorstellen: het ”koper-ensemble” van KL&V.

Voor het verzorgen van koraalklanken in een gepaste omgeving.

Door het samenspel van ,met zorg samengestelde , koperinstrumenten ontstaat een warme muzieksfeer.

De pietenband

Al jaren zorgen wij er voor dat onze Spaanse muziekpieten de intocht van Sinterklaas muzikaal bijstaan. Zij varen mee op de boot en staan Sinterklaas muzikaal bij.

pietenband