«

»

mrt 05

Kunstliefde en Vriendschap gaat op Concours

Koninklijke Stedelijke Muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap neemt deel aan MBGF-concours.

Na een intensieve voorbereidingsperiode gaat Kunstliefde en Vriendschap uit Leerdam op 16 maart a.s. op concours in de “Hanzehof” in Zutphen. In deze prachtige concertlocatie zullen wij om 10.35 uur optreden. U vindt de Hanzehof aan de Coehoornsingel 1 te Zutphen. 9 orkesten uit heel Nederland zullen op zaterdag 16 maart meedoen. De entree bedraagt € 10,– incl. programmaboekje. Het concours wordt georganiseerd door de MBGF (Muziekbond Gelderland-Flevoland).

Kunstliefde en Vriendschap neemt af en toe deel aan een festival of een concertconcours. Het orkest komt uit in de vijfde divisie. De moeilijkheidsgraad van de muziek die gespeeld wordt, past bij het niveau van het orkest. Het programma dat wij zullen spelen duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit de stukken Odyssee van Jan Bosveld en Columbus van Rob Goorhuis.

Het orkest wordt door een vakkundige jury beoordeeld op intonatie, klankvorming en -balans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. De jury bestaat uit Durk Lautenbach, Fried Dobbelstein en Jan de Haan. Zij hebben allen hun sporen in de muziekwereld verdiend.

Afhankelijk van het aantal behaalde punten valt er een 1e, 2e, of 3e prijs te behalen. De punten zijn belangrijk voor promotie of degradatie of handhaving in de divisie, maar er zijn ook andere redenen om aan een concours deel te nemen, zoals voorbereiding op deelname NBK of ONFK, ONHK.

 

Een concours is een middel om het niveau van het orkest te meten. De jury geeft vaak nuttige opmerkingen, die gebruikt kunnen worden om het niveau te handhaven of verschillende onderdelen binnen het orkest te verbeteren. Los van het concours zelf is ook de voorbereiding van grote waarde. Onder leiding van Juul ’t Lam hebben de leden van Kunstliefde en Vriendschap zeer intensief op een aantal stukken gerepeteerd, waarbij alle puntjes op de i zijn gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>