«

»

sep 30

Dirigent Juul ’t Lam erelid

Zaterdag 29 september j.l bracht de Koninklijke Stedelijke Muziekvereniging “Kunstliefde en Vriendschap” een serenade in de Julianastraat in Heukelum. Dirigent Juul ’t Lam is 50 jaar lid. Vanaf 1968 speelt hij 1e en solo-bugel en ook enkele jaren es-bugel. Hij is bestuurslid geweest en altijd al sterk betrokken bij de jeugd. Hij heeft al heel veel jeugdleden opgeleid, minstens meer dan 50  – gemiddeld elk jaar 1 – en daarnaast ook veel oudere leden les gegeven. Hij verzorgt de jeugdopleidingen, is de muzikale trekker bij de clinics etc.

Juul geeft les op basisscholen en promoot daarbij de muziek in het algemeen en KLenV in het bijzonder. Hij was op het cruciale moment in september 2009 bereid om de muzikale kar van KLenV te trekken, zowel de opleiding als dirigent van het orkest. Is door zijn inzet en persoonlijkheid in staat gebleken om de vereniging, in het bijzonder de jeugdleden aan zich te binden en daarmee KLenV nieuwe perspectieven te bieden. De vereniging heeft weer perspectief want er spelen 32 leden in het grote orkest en 6 leerlingen in het opleidingsorkest.

Maar bovenal is hij een echte verenigingsman, ondanks dat hij meerdere orkesten heeft staat KLenV op één. Met een oorkonde en de gouden speld met kroontje werd het  erelidmaatschap onderstreept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>