«

»

jan 12

Diploma’s voor het Florkest

Diploma’s voor het Florkest

Het voltallige Florkest

Woensdag 11 Januari was de diploma uitreiking aan de deelnemers van het Floris Radewijnsz schoolorkest. Vanuit het AMV(algemene muzikale vorming) traject is aansluitend het Floris Radewijnsz schoolorkest ontstaan. Ook wel het Florkest genoemd. Na de herfstvakantie is koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap met 15 enthousiaste kinderen aan de slag gegaan. We hebben een ambitieus doel gesteld. Tijdens de kerstviering op school 2016 gaan we met het Florkest een aantal kerstliederen ten gehore brengen. Met als publiek alle aanwezige ouders. Voor de deelnemers (groep 5, 6 en 7) was het een pittige klus. Grof geteld hadden we 8 a 9 weken om het instrument te leren bespelen en dan ook nog de muzieknummers in te studeren.

Natuurlijk vonden alle kinderen het erg spannend. Maar eenmaal op het podium (met wat ondersteuning vanuit het opleidingsorkest van koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap) ging het feest los. Maar liefst 4 kerstnummers stonden er op het repertoire. Het favoriete Jingle Bells kwam in aanmerking als toegift.

Dankzij de vrijwilligers, de docenten en natuurlijk de inzet van de kinderen zelf was het een daverend succes en voor herhaling vatbaar.  Tijdens de diploma uitreiking waren helaas niet alle kinderen aanwezig.

Voor meer informatie over AMV trajecten, bezoek onze nieuwe site www.klv-leerdam.nl

www.klv-leerdam.nl
www.facebook.nl/klenv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>